Tarieven


Onderstaand de uur tarieven van onze opvang in Riel en Gilze:*

Kinderopvang 50 weken €6.72 per uur

Kinderopvang 40 weken €7.28 per uur

Peuterspeelzaal 40 weken €6.72 per uur

Flexibele opvang €7.56 per uur

BSO 50 weken €6.87 per uur

BSO 40 weken €7.56 per uur

In het uur tarief zitten voedingen (fruit, lunch en tussendoortjes) drinken en luiers inbegrepen. Vanaf 1 jaar is warm eten mogelijk tegen een meerprijs per stuk. Flesvoeding dient zelf meegenomen te worden.

Locatie Riel:

Warme maaltijd kan op het kinderdagverblijf per stuk worden afgenomen. Tot 2 jaar €2.35 per portie en vanaf 2 jaar €3.15 per portie. 

Voor de BSO kinderen wordt tijdens de vakantieopvang gezorgd voor voeding (Géén warme maaltijd). Ook zijn de uitstapjes die plaatsvinden bij de prijs inbegrepen.

 

*Vanaf 1 januari 2022 zullen wij een prijsaanpassing door gaan voeren voor zowel de dagopvang, TSO als BSO. Deze stijging komt voort uit o.a. de verhoogde personeelslasten (CAO Kinderopvang), de wet IKK die jaarlijks worden aangescherpt, waarin nieuwe eisen worden opgenomen ten aanzien van het BKR en er aanvullende cursussen gevolgd moeten gaan worden. Daarnaast stijgen ook onze inkoopkosten jaarlijks ten gevolge van inflatie. De prijzen zijn vanaf 1 januari 2022 als volgt;

  Kdv  50 weken     Kdv 40 weken PSZ flexibel   Bso 50 weken   Bso 40 weken
2021 6,72     7,28 6,72 7,56   6,87   7,56
                     
2022 6,97     7,53 6,97 7,81   7,12   7,81


         
         

Dagopvang

Het uur tarief voor de dagopvang bedraagt €6.72 per uur waarvan er 50 weken opvang worden doorberekend. Indien men minder opvang afneemt dan de overeengekomen 50 weken worden deze uren niet in mindering gebracht op de facturatie. De Koningsbeer is het gehele jaar geopend wat betekent dat er 2 weken per jaar niet worden doorberekend maar er wel opvang mogelijk is.

Het uur tarief voor de dagopvang bedraagt €7.28 per uur indien er 40 weken opvang per jaar wordt afgenomen. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van opvang in alle schoolvakanties. Mocht er toch een opvang nodig zijn in een schoolvakantie dan is dat alleen mogelijk indien er plaats is en wordt het normale uurtarief van €7.28 gehanteerd en verrekend aan het einde van de maand.

Flexibele opvang

Het uur tarief voor Flexibele opvang bedraagt €7,56 per uur. Momenteel hebben wij geen flexibele opvang plekken meer vrij. 

BSO

Het uur tarief voor de buitenschoolse opvang (voor, na school, studiedagen en vakantie opvang) bedraagt €6.87 per uur, er wordt dan 50 weken opvang afgenomen.
Het uur tarief voor de buitenschoolse opvang (voor,na school en studiedagen) bedraagt €7.56 per uur, er wordt 40 weken opvang afgenomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van vakantie opvang. Mocht er toch opvang nodig zijn in een  schoolvakantie dan is dat alleen mogelijk indien er plaats is en wordt het normale uurtarief van €7,56 gehanteerd en verrekend aan het einde van de maand.

Ouders schrijven in op een aantal uren per week dat hun kind naar de Koningsbeer komt. Op basis van deze uren wordt de overeenkomst opgemaakt en deze uren worden altijd verrekend. Indien er extra uren worden afgenomen, brengt de Koningsbeer deze aan het eind van de maand in rekening. Alle facturaties gaan per mail.

Peuteropvang

Het uurtarief voor peuteropvang bedraagt € 6,72 per uur, inclusief luiers, fruit en drinken. Peuteropvang is alleen tijdens de schoolweken. (40 weken)

Warme maaltijd

Voor het gebruik maken van een avondmaaltijd wordt een aparte vergoeding van €3.15 gerekend voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor de kinderen tot 2 jaar wordt een vergoeding gevraagd van €2.35. Op de BSO is geen mogelijkheid voor het eten van een warme maaltijd. (hierover is geen teruggave van belastingdienst). Dit wordt aan het einde van de maand op de factuur verrekend. Kinderen tot 1 jaar mogen een warme maaltijd van thuis meenemen. Alle andere maaltijden, zoals fruit, boterhammen, tussendoortjes en drinken zijn bij de prijs inbegrepen

Bekijk hier of u recht hebt op kinderopvangtoeslag