Tarieven


De prijzen worden per 1 januari 2021 verhoogd met 3.5%. De aanleiding van deze verhoging is enerzijds een CAO aanpassing waardoor de lonen zijn gestegen van het personeel. De tweede reden is de nieuwe wet IKK die jaarlijks word aangescherpt. In deze wet is een nieuwe eis opgenomen ten aanzien van het BKR waardoor er extra personeel ingezet dient te worden op de groepen. Daarnaast worden ook de inkopen allemaal duurder, denk hierbij aan de boodschappen, warme maaltijd en luiers. 

Onderstaand de uur tarieven van onze opvang:

Kinderopvang 50 weken €6.49 per uur per 1-1-2021 €6.72

Kinderopvang 40 weken €7.03 per uur per 1-1-2021 €7.28

Peuterspeelzaal 40 weken €6.49 per uur per 1-1-2021 €6.72

Flexibele opvang €7.30 per uur per 1-1-2021 €7.56

BSO 50 weken €6.64 per 1-1-2021 €6.87

BSO 40 weken €7.30 per 1-1-2021 €7.56

In het uur tarief zitten voedingen (fruit, lunch en tussendoortjes) drinken en luiers inbegrepen. Vanaf 1 jaar is warm eten mogelijk tegen een meerprijs per stuk. Flesvoeding dient zelf meegenomen te worden.

Warme maaltijd kan op het kinderdagverblijf per stuk worden afgenomen. Tot 2 jaar €2.35 per portie en vanaf 2 jaar €3.15 per portie. 

Voor de BSO kinderen wordt tijdens de vakantieopvang gezorgd voor voeding (Géén warme maaltijd). Ook zijn de uitstapjes die plaatsvinden bij de prijs inbegrepen.


         
         

Dagopvang

Het uur tarief voor de dagopvang bedraagt €6.72 per uur waarvan er 50 weken opvang worden doorberekend. Indien men minder opvang afneemt dan de overeengekomen 50 weken worden deze uren niet in mindering gebracht op de facturatie. De Koningsbeer is het gehele jaar geopend wat betekent dat er 2 weken per jaar niet worden doorberekend maar er wel opvang mogelijk is.

Het uur tarief voor de dagopvang bedraagt €7.28 per uur indien er 40 weken opvang per jaar wordt afgenomen. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van opvang in alle schoolvakanties. Mocht er toch een opvang nodig zijn in een schoolvakantie dan is dat alleen mogelijk indien er plaats is en wordt het normale uurtarief van €7.28 gehanteerd en verrekend aan het einde van de maand.

Flexibele opvang

Het uur tarief voor Flexibele opvang bedraagt €7,56 per uur. Momenteel hebben wij geen flexibele opvang plekken meer vrij. 

BSO

Het uur tarief voor de buitenschoolse opvang (voor, na school, studiedagen en vakantie opvang) bedraagt €6.87 per uur, er wordt dan 50 weken opvang afgenomen.
Het uur tarief voor de buitenschoolse opvang (voor,na school en studiedagen) bedraagt €7.56 per uur, er wordt 40 weken opvang afgenomen. Er wordt geen gebruik gemaakt van vakantie opvang. Mocht er toch opvang nodig zijn in een  schoolvakantie dan is dat alleen mogelijk indien er plaats is en wordt het normale uurtarief van €7,56 gehanteerd en verrekend aan het einde van de maand.

Ouders schrijven in op een aantal uren per week dat hun kind naar de Koningsbeer komt. Op basis van deze uren wordt de overeenkomst opgemaakt en deze uren worden altijd verrekend. Indien er extra uren worden afgenomen, brengt de Koningsbeer deze aan het eind van de maand in rekening. Alle facturaties gaan per mail.

Peuteropvang

Het uurtarief voor peuteropvang bedraagt € 6,72 per uur, inclusief luiers, fruit en drinken. Peuteropvang is alleen tijdens de schoolweken. (40 weken)

Warme maaltijd

Voor het gebruik maken van een avondmaaltijd wordt een aparte vergoeding van €3.15 gerekend voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor de kinderen tot 2 jaar wordt een vergoeding gevraagd van €2.35. Op de BSO is geen mogelijkheid voor het eten van een warme maaltijd. (hierover is geen teruggave van belastingdienst). Dit wordt aan het einde van de maand op de factuur verrekend. Kinderen tot 1 jaar mogen een warme maaltijd van thuis meenemen. Alle andere maaltijden, zoals fruit, boterhammen, tussendoortjes en drinken zijn bij de prijs inbegrepen

Bekijk hier of u recht hebt op kinderopvangtoeslag