Kinderopvang Riel en Gilze

Kinderdagverblijf De Koningsbeer heeft 2 vestigingen. Onze eerste vestiging vind je in het centrum van Riel, onze 2e vestiging in het centrum van Gilze.

Het kinderdagverblijf in Riel bevindt zich in het zogenaamd Kindcentrum, wat inhoudt dat in het pand ook basisschool de Vonder is gevestigd. Via de ingang van het kinderdagverblijf aan de Bernardstraat heb je toegang tot de drie groepen van de Koningsbeer. Deze groepen zijn middels grote schuifpuien direct verbonden aan een ruime buitenspeelruimte voor de kinderen de bijna helemaal rondom de groepen loopt. Deze accommodatie is zeer geschikt voor kinderopvang aangezien er fijne, grote ruimtes zijn met veel lichtinval, die helemaal voor de kinderopvang gemaakt zijn. 

De Koningsbeer in Riel heeft 3 stamgroepen; 

  1. Een stamgroep met kinderen van 0 tot 1.5 jaar: De Troetelberen.
  2. Een stamgroep met max 16 kinderen van 1 – 4 jaar: De Teddyberen. 
  3. Een stamgroep met 8 t/m 16 kinderen van 2 – 4 jaar:                                                (kleinere groep met mogelijkheid tot uitbreiding door gebruik van de ronding) De Koningsberen.

Daarnaast hebben wij in Riel een BSO locatie

  1. Voor Schoolse Opvang (VSO) en Buiten Schoolse Opvang (BSO) van 4 tot en met 12 jaar op locatie de Akkerweg. 


Het kinderdagverblijf in Gilze is gevestigd aan de Raadhuisstraat, naast basisschool de Wildschut en op loopafstand van Basisschool de Bolster. Dit kinderdagverblijf is geopend vanaf 10 januari 2022 en heeft 2 stamgroepen. Deze vestiging is kleinschalig en erg gemoedelijk. Locatie Gilze beschikt over een ruime buitenspeelruimte en ligt op een steenworp afstand van leuke speeltuintjes en het park. 

  1. Stamgroep de Troetelberen heeft max 12 kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar.         
  2. Stamgroep de Koningsberen heeft maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar.

[/checklist]

Openingstijden Vormen dagopvang

 

Inschrijven KDV RielInschrijven BSO Riel Inschrijven KDV Gilze

 

De Koningsbeer is in Riel van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 18:30 uur geopend, 52 weken per jaar, m.u.v. vastgestelde vrije dagen. In Gilze van 7.30 tot 18.00 uur. 52 weken per jaar, m.u.v. vastgestelde vrije dagen. 

Dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft:

Datum Openingstijden
1 Januari Gesloten
1e en 2e paasdag Gesloten
5 mei 1 x in de 5 jaar gesloten te starten met 2015
Koningsdag Gesloten
Hemelvaart en de vrijdag daarna Gesloten
1e en 2e pinksterdag Gesloten
5 Dec Tot 16:00uur geopend
Kerstavond (24 Dec) Tot 16:00uur geopend
1e en 2e kerstdag Gesloten
31 Dec Tot 16:00uur geopend

×

Bij de Koningsbeer wordt dagopvang geboden vanaf het moment dat het kind 10 weken oud is tot het moment dat hij/zij naar de basisschool gaat. Kinderopvang heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen: in een vroeg stadium leren kinderen al relaties op te bouwen en met andere kinderen om te gaan. De kinderen in de groep spelen samen, hebben samen plezier en leren van elkaar. Daarnaast is ons personeel onlangs geschoold in een cursus weken met baby’s. Wij hebben hier een losse visie op geschreven aanvullend op ons pedagogisch beleid. 

Kinderdagverblijf de Koningsbeer biedt de volgende vormen van kinderopvang aan:

Reguliere dagopvang
Een veel voorkomende vorm van opvang is de reguliere dagopvang. Kinderen van 0 – 4 jaar komen dan wekelijks op dezelfde dag/ ochtend/ middag naar het kinderdagverblijf.

Flexibele opvang
Wanneer een ouder geen vast rooster heeft (bijv. werken in de zorg) dan is flexibele opvang geschikt. Ouders geven dan dagen door dat kinderen wel/ niet komen naar de Koningsbeer, deze dagen kunnen wisselen per week. Op dit moment zijn alle flexibele plaatsen bezet.

Incidentele opvang
Het kan natuurlijk voorkomen dat er naast de gebruikelijke vaste dagen een extra dag opvang nodig is. Dit kan altijd worden aangevraagd bij de Koningsbeer. Wij bekijken dan of er nog plaats is op die dag. 

×