Het Team

Marlies de Beer, eigenaresse

Ik zal mezelf even voorstellen; ik ben Marlies de Beer, getrouwd met Bjorn de Beer en mama van 3 kinderen. Samen met Vanessa ben ik eigenaar van de Koningsbeer. Ik ben voornamelijk achter de schermen aan het werken om de Koningsbeer te laten draaien waar Vanessa het operationele werk op de vloer uitvoert.

Even een kort stukje geschiedenis; ik ben voor het begin van de
Koningsbeer (sept. 2011) jarenlang werkzaam geweest in de makelaardij, maar
door veranderingen in die markt en het krijgen van kinderen ontstond de
behoefte aan goede kinderopvang in Riel. Vandaar dat Vanessa en ik onze
krachten hebben gebundeld en we een kinderdagverblijf in Riel hebben
neergezet waar iedereen zich welkom en gehoord voelt. Daarnaast was ik
nauw betrokken bij de nieuwe school die in Riel is gevestigd, waar wij inmiddels vanaf oktober 2017 genieten van het mooie kindcentrum. Na een aantal jaren begon het te kriebelen om een 2e vestiging te openen. Ook in Gilze bleek de vraag naar opvang groot. In januari 2022 opende we onze 2e vestiging. Daarnaast hebben we een mooie locatie aan de Akkerweg in Riel waar we onze BSO huisvesten.

Mochten er vragen zijn dan sta ik daar altijd voor open!

Marlies


Vanessa Konings, eigenaresse

Ook ik zal me even voorstellen! Mijn naam is Vanessa Konings, ben 40 jaar oud, getrouwd met Dennis en de trotse moeder van 2 kinderen!

Jarenlang ben ik werkzaam geweest op de Kinderafdeling van de 2 verschillende ziekenhuizen in Tilburg, maar door de bezuinigingen in de zorg en hierdoor formatieplaatsen te veel, moest ik helaas de kinderzorg verlaten.

Aangezien mijn hart bij de kinderen lag en ik de volwassen zorg niet zag zitten ben ik de gastouderopvang in gegaan. Dit liep binnen een mum van tijd uit tot een volledige baan en geen plaatsen meer over. Het spontane idee om de Koningsbeer te beginnen kwam onverwacht, maar gewenst.

In combinatie met Marlies die vooral achter de schermen het reilen en zeilen op zich neemt, geeft voor mij de mooie taak om het personeel op de groepen te sturen en bij te staan om goede zorg voor jullie kindjes te geven. Hierdoor zul je mij dagelijks op de verschillende groepen aanwezig zien in Riel. En flexibel bij de locatie in Gilze.

Hopelijk brengen wij ons enthousiasme over en komen jullie kindjes graag spelen bij de Koningsbeer!


Nicole Spapen – van Hoek, Locatiemanager

Beste ouders,

Ik ben Nicole Spapen – van Hoek en ik kom uit Gilze. Ik ben getrouwd met Jos en trotse moeder van 2 kinderen.

Vanaf de start van de Koningsbeer (2011) zorg ik met veel plezier voor jullie kinderen. Wat het werken met kinderen leuk maakt is dat je dicht bij de ontwikkeling staat, ze ziet groeien en je ze daarin kan helpen en stimuleren. De overdracht en afspraken met ouders zijn heel belangrijk, zodat wij ons best kunnen doen om uw kinderen een beetje “thuis” te laten zijn bij ons.

Na jaren op de groep te hebben gewerkt, kreeg ik de kans wat meer achter de schermen mee te gaan regelen, dit begon met leiding geven op de groepen, administratief werk, protocollen beheren etc. Toen Vanessa en Marlies een 2e vestiging wilde openen werd al snel duidelijk dat we naar een locatie in Gilze op zoek gingen. De vraag naar opvang was ook hier erg groot! Ik ben locatie manager en beleidsmedewerkster van deze vestiging en doe daarnaast de administratie van de Koningsbeer.

Mocht er een collega vrij zijn, draai ik ook nog graag de groep een keertje mee.  

Heb je vragen, stel ze me gerust.

Tot ziens 


Laura van Schelven, Pedagogisch Coach

Beste ouders,

Mijn naam is Laura, ik ben 33 jaar en woon sinds 2017 met mijn vriend, zoontje Dex (2018) en dochtertje Lilly (2020) in Tilburg.

Voor ik hier kwam te wonen, heb ik 7 jaar in de kinderopvang gewerkt in mijn oude woonplaats. Na een verhuizing, zwangerschap en een baan in een andere branche, begon ik het werken als pedagogisch medewerker enorm te missen. Ik werk sinds oktober 2018 bij de Koningsbeer.

Wat ik zo bijzonder vind is dat wij als pedagogisch medewerkers getuige zijn van de ontwikkeling die de kinderen (hier) doorlopen. Ik vind het dan ook erg belangrijk om te zien wat de kinderen nodig hebben en daarop in te spelen.

In januari 2022 heb ik de opleiding tot pedagogisch Coach afgerond. Ik ben inmiddels naast pedagogisch medewerkster ook werkzaam in deze functie, daarnaast ben ik op mijn werkdagen aanspreekpunt in Riel. Ik werk 3 dagen in de week flexibel op de groepen. 

Tot ziens op de groep! Locatie Riel

 

Claudia Zegers – Stal

Hallo allemaal, 

Graag wil ik me even voorstellen: 

Mijn naam is Claudia Zegers, getrouwd met Brian en ik kom uit Rijen. Ik ben moeder van een dochter uit 2004 en een zoon uit 2010.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met de kinderen en ga ik graag een avondje uit met vrienden. Ook sta ik graag in de keuken om een Indische rijsttafel te maken 

Ik heb al een aantal jaren ervaring in de kinderopvang . Ik ben er twee jaar even tussen uit geweest en heb gewerkt als store-manager bij kinderkledingwinkel Vingino. Erg leuk maar ik miste het intensieve contact met kinderen. 

Ik vind het heerlijk om kinderen te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Werken met kinderen is erg gezellig en geen dag is hetzelfde. Mijn belangrijkste taak vind ik er voor te zorgen dat jullie kinderen zich veilig voelen en een fijne dag hebben. 

Vanaf half juli 2017 ben ik gestart bij de Koningsbeer, ik werk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend op de Troetelberen en ik vind het ontzettend leuk. 

Groetjes Claudia


Vera Smulders


Beste ouders / verzorgers,

Mijn naam is Vera Smulders, 30 jaar en ik woon in Goirle. Sommige zullen mij al kennen, ik heb namelijk als gastouder in Riel gewerkt. Na bijna 6 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik per half juni 2018 aan de slag kan bij de Koningsbeer! Jullie zullen mij tegenkomen bij de Koningsberen en BSO, soms val ik ook wat uren in op de locatie in Gilze. Ik vind het erg leuk dat ik op zo’n leuke locatie mag gaan werken, wat toch al een beetje vertrouwd voelt. Ik heb er heel veel zin in!

Groetjes Vera


Imme Kruijsen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Imme Kruijsen. Ik heb mijn 2e en 3e leerjaar stage gelopen bij de Koningsbeer. Inmiddels heb ik mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 goed afgerond (juni 2020). Ik heb daarna even in de keuken gekeken van een ander KDV maar was opzoek naar meer vastigheid, ik ben heel blij dat ik vanaf oktober 2020 weer terug ben bij de Koningsbeer. Inmiddels werk ik al een tijd fulltime op de Teddyberen groep in Riel.

Naast het werken met kinderen doe ik aan sport en ga ik er graag op uit met vriendinnen. 

Groetjes Imme


Jolijn Dekker:

Hoi, ik ben Jolijn Dekker en ik woon in Goirle.

Ik heb voorheen stage gelopen bij de Koningsbeer en inmiddels mijn opleiding SPW-4 afgerond in 2019, daarna ben ik een tijdje Au-pair geweest bij een gezin in Frankrijk. September 2020 start ik met een nieuwe opleiding tot pedagogisch coach, het eerste jaar is veel theorie, 1 dag in de week ga ik naar school, daarnaast ben ik fulltime aan het werk op de groep de Koningsberen.


Yentl Oerlemans

Hoi allemaal!

Mijn naam is Yentl Oerlemans.
Ik ben 22 jaar oud en ik ben woonachtig in Tilburg.
Ik ben afgestudeerd aan de opleiding onderwijsassitent niveau 4, maar heb er toch voor gekozen om de kinderopvang in te gaan.
In Februari 2022 ben ik begonnen bij de Koningsbeer in Riel. Ik werk fulltime op de Teddyberen groep in Riel. 

Ik kijk er naar uit jullie kinderen te verwelkomen bij de Koningsbeer


Déwi Martens

Beste ouders en kindjes,

Jullie hebben mij misschien al eens voorbij zien komen in de vakantie maar hierbij stel ik me even voor. 😉

Ik ben Déwi Martens en ben 19 jaar oud. Ik kom uit Riel en in begin juli ben ik begonnen bij de koningsbeer. Ik heb deze zomer mijn diploma voor Onderwijsassistente behaald. Tijdens deze studie heb ik ook 2 jaar stage gelopen op de Vonder, sommige van jullie kunnen mij hier van kennen. Naast het werken bij de Koningsbeer ben ik ook net begonnen aan de studie Deeltijd Pedagogiek.

Jullie kunnen mij tegenkomen op de BSO, Troetelberen en Teddyberen groep.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten, met jullie te werken en er leuke dagen van te maken.

Tot ziens op de Koningsbeer! 😊

Groetjes, Déwi 


Anouk van Vessem

Beste ouders/verzorgers,

Mijn naam is Anouk van Vessem, ben 21 jaar oud en woonachtig te Gilze.
Mijn hobby’s zijn voetballen, sporten en leuke dingen doen met vrienden en familie.
Ik heb een vriend waar ik al 6 jaar mee samen ben.
Ik ben in 2020 afgestuurd als onderwijsassistent en heb vervolgens in het onderwijs gewerkt. Vanaf 9 Januari kom ik het team van de Koningsbeer versterken.
Ik ben fulltime werkzaam in Riel.
Ik zal dit alles vol liefde en met passie gaan doen.
Samen lachen, naar elkaar luisteren, elkaar helpen en samen leren.
Ieder kind is zijn eigen uniek persoon en dit staat dan ook centraal bij mij.

Ik heb enorm veel zin om samen met uw zoon en/of dochter aan de slag te gaan, om zo mooie en leerzame momenten tegemoet te gaan.

Als er vragen zijn beantwoord ik deze graag.

Met vriendelijke groet, Anouk van Vessem


Joyce Jacobs

Beste ouders/ verzorgers

Ik wil me graag aan jullie voorstellen. Ik ben Joyce Jacobs. 25 jaar oud en woon in Goirle.

Jullie zullen me regelmatig tegen gaan komen want ik kom fulltime werken. In het begin zal je me op verschillende groepen zien. Ik heb er heel veel zin in om de kinderen iets moois bij te brengen.

Ik heb de afgelopen jaren al veel ervaring op gedaan. Ik heb bij verschillende kinderdagverblijven gewerkt in Tilburg en Goirle. Ik ben naar iets nieuws gaan zoeken omdat ik graag meer uur wil gaan werken. Ik kom zelf uit Goirle en wil graag ergens in de buurt werken. Ik vind een dorpsgevoel toch iets meer hebben dan werken in een stad.

Verder wil ik ook een paar hobby´s met jullie delen zodat je me beetje meer leert kennen.

Mijn grootste hobby is dan ook voetbal. Ik voetbal dan ook al vanaf me 4e bij GSBW. En daar ben ik dan ook drie dagen in de week te vinden. De club is dan ook echt heel belangrijk voor mijn familie.

Verder zijn mijn andere hobby´s plezier maken met mijn vrienden & vriendinnen. En in het zomer seizoen watersport.

Tot snel! Groetjes Joyce


Britt de Jong


Hallo allemaal,

Mijn naam is Britt de Jong, 19 jaar oud en ik woon in Alphen. Ik ben dit jaar (2023) afgestudeerd aan de opleiding Onderwijsassistente niveau 4. Ik wist niet wat ik verder wilde gaan doen en ben toen bij de koningsbeer terechtgekomen. Ik heb een paar dagen meegekeken en vond dit erg leuk. Je kunt me tegenkomen op alle groepen, maar werk voornamelijk op de BSO in Riel
Tot ziens!


Inga van Nuenen

Beste ouders,
Jullie kennen mij al enige tijd, want ik heb al 2 jaar stage gelopen bij de Koningsbeer. Inmiddels ben ik gezellig blijven plakken en heb ik een fulltime contract. Ik werk flexibel op de groepen / locaties waar dit nodig is. Jullie kunnen mij dus overal tegenkomen. Ik kijk er naar uit om veel leuke activiteiten en spelletjes te gaan doen met de kinderen en ze te ondersteunen daar waar elk kind het nodig heeft. Ik vind het stukje begeleiding, ondersteuning en tijd met de kinderen doorbrengen het allerleukst. Ik ben zelf erg geduldig, lief en vrolijk en heb daarom ook alle aandacht en tijd voor ieder kind.

Tot ziens bij de Koningsbeer!


Janneke v.d. Weegen

Stukje volgt z.s.m.
Locatie Gilze

Inge van der Velden – Vissenberg

Ik ben Inge van der Velden geboren 1987. Samen met mijn man Bram en 2 kinderen Maud (’15) en Thijs (’17) wonen wij in Gilze.
Ik ben al vanaf 2008 werkzaam in de kinderopvang de eerste jaren op een kdv en daarna voor mezelf als Gastouder

Na 8 jaar Gastouder te zijn geweest en de kinderen de leeftijd hebben dat ze naar school gaan was het tijd om weer buitens huis te gaan werken. Super tof natuurlijk om een nieuwe locatie van de KoningsBeer mee op te starten in Gilze.
Ik zal 3 dagen in de week ( Maandag, Dinsdag en Donderdag) op de groep “de Troetelberen” staan.

Heb er super veel zin in om er voor al de kindjes er elke dag een leuke dag van te maken.

Groetjes Inge

Anja Oomen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Anja Oomen en woon samen met mijn vriend in Alphen. Ik heb mijn 2e en 3e leerjaar stage gelopen bij de Koningsbeer. Inmiddels heb ik mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 goed afgerond (juni 2020). Ik ben daarna blijven plakken als invaller met een korte tussenpauze waar ik heb gewerkt voor stichting Muzerij. Ik vind het erg leuk om weer terug te zijn bij de Koningsbeer. Sinds januari 2022 werk ik vast op de nieuwe locatie in Gilze. Ik sta fulltime op de peutergroep “de Koningsberen”.


Niki van Laarhoven

Hallo allemaal,
Ik ben Niki van Laarhoven, en woon in Gilze.
In 2013 heb ik de opleiding onderwijsassistent afgerond.
Sinds mei 2016 werk ik in de kinderopvang. En vanaf december 2021 ben ik werkzaam bij de Koningsbeer. Ik zal voor nu zowel in Riel als in Gilze staan, vanaf 1 januari 2023 sta ik fulltime in Gilze op de Troetelberen. 

Werken met kinderen is mijn grote passie. Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf in een veilige omgeving, spelenderwijs en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.
In mijn vrije tijd ga ik graag leuke dingen doen met vrienden en familie, schminken, lezen en gitaar leren spelen.

Tot snel bij De Koningsbeer!


Sophie Spapens

Hallo,

Mijn naam is Sophie van Baal-Spapens en samen met mijn gezin woon ik in Gilze.

Sinds 2011 ben ik werkzaam in de kinderopvang en sinds 2016 bij de Koningsbeer. Eerst een aantal jaar op de locatie in Riel en vanaf Januari 2023 op de locatie in Gilze.

Tussentijds heb ik ook werkervaring opgedaan bij een zorgboerderij. Hier heb ik kinderen individueel begeleid binnen het Autisme Spectrum Stoornis.

Mijn werkdagen zijn dinsdag en vrijdag op de Troetelberen groep.

Tot ziens bij de Koningsbeer. 


Helene Wouters

Hallo eventjes voorstellen.

Ik ben Helene Wouters, woon in Riel en ben getrouwd met Rob. We hebben twee kinderen, een dochter (Kim) en een zoon (Rens) die inmiddels al niet meer thuis wonen. Mijn hobby’s zijn wandelen en sporten bij de sportschool, een groepsles of cardio trainingen.

De eerste jaren met mijn kinderen ben ik thuis geweest en heb ik erg genoten van de ontwikkeling en het groter worden van mijn kinderen. De omgang met kinderen beviel me zo goed dat ik van mijn hobby mijn beroep ben gaan maken. Ik ben de opleiding SPW 3 gaan doen, en ondertussen ben ik gaan werken in een kinderdagverblijf. Ik heb in de jaren voor ik bij de Koningsbeer begon 10 jaar in verschillende kinderdagverblijven gewerkt en ben ook zelfstandig gastouder geweest. Per 1 april 2012 werk ik bij de Koningsbeer. Na 10 jaar op de locatie in Riel te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe stap en ben ik het team in Gilze gaan versterken vanaf maart 2023. Dus tot snel en als je verder meer vragen hebt, dan kun je altijd bij mij terecht.

Groetjes,
Helene


Britt de Jong


Hallo allemaal,

Mijn naam is Britt de Jong, 19 jaar oud en ik woon in Alphen. Ik ben dit jaar (2023) afgestudeerd aan de opleiding Onderwijsassistente niveau 4. Ik wist niet wat ik verder wilde gaan doen en ben toen bij de koningsbeer terechtgekomen. Ik heb een paar dagen meegekeken en vond dit erg leuk. Je kunt me tegenkomen op alle groepen, maar werk voornamelijk de woensdag en vrijdag in Gilze.

Tot ziens!


Jony van Hese

Hallo allemaal,

Ik ben Jony van Hese, geboren in 1993.
Samen met mijn man Paul en vier lieve kinderen Zoë (’14), Loïs (’16), Xam (’17) en Rosie (’21) woon ik in Gilze.

In 2017 heb ik de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 afgerond.
Ondertussen heb ik veel ervaring opgedaan in de kinderopvang maar ook als onderwijsassistent.
Werken met kinderen vind ik fantastisch. Ik vind het belangrijk dat kinderen mogen zijn wie ze zijn en ik voel me elke dag weer opnieuw vereerd om te mogen zorgen voor ouders hun grootste trots.
Naast een veilige omgeving streef ik erna dat ieder kind zich mag ontwikkelen op eigen tempo.
Elk kind is anders en dat maakt het werken met kinderen zo leuk!
Naast het moeder zijn en pedagogisch medewerkster ben ik ook nog fotograaf.
Dit voer ik uit als bijberoep, vaak staan er dan ook jonge gezinnen bij mij voor de lens.
Niets is mooier dan blije snoetjes te mogen fotograferen met hun troste papa (en/of) mama.
Ik heb er super veel zin in om de Koningsbeer te komen versterken.

Tot snel bij de Koningsbeer!


Judith Denissen


Lieve ouders,

Ik ben Judith, geboren en getogen in Gilze. Moeder van 3 heerlijke boeven. Ik ben al vanaf 2010 werkzaam in de kinderopvang. Daarbij heb ik mijzelf gespecialiseerd in de peuters. Niets zo leuk als die goud eerlijke uitspraken, kinderlogica, onvoorwaardelijke liefde en hun kinderlijke enthousiasme. Dit zijn mijn drijfveren om de meest knotsgekke, leerrijke en sensorische activiteiten te bedenken. Ouders vertrouwen ons hun kostbaarste bezit toe. Ik ben mij dan ook zeer bewust van mijn rol binnen de opvoeding van jullie kind. Samen op naar de volgende stap in hun ontwikkeling!
Locatie BSO:

Dennis Konings

Hallo allemaal,
Mijn naam is Dennis Konings en ja ik ben de echtgenoot van Vanessa en de vader van Elise en Levon. Ik ben 42 jaar en kom oorspronkelijk uit de transport- en rioleringswereld. Daar heb ik gewerkt als chauffeur en als uitvoerder.
Bij voetbalclub V.O.A.B. in Goirle ben ik 8 jaar actief als trainer/leider en coach. Niet alleen omdat Levon daar voetbalt maar voornamelijk ook omdat ik helemaal weg ben van het spelletje en om de jeugd wat te leren, zowel sport en spel als normen en waarden. Niet alleen voetbal heeft mijn interesse, maar voornamelijk alle sport – en spelevenementen vind ik erg leuk. Nadat ik het in de rioleringswereld niet meer naar mijn zin had door te vaak verschuivingen in de top ben ik weer full-time op de vrachtwagen gaan rijden.
Daarnaast zou er ruimte gaan ontstaan, door uitbreiding bij De KoningsBeer, op de BSO. Hoe gaan we dat opvangen was de vraag.

Na goed overleg en kijken welke opleiding nodig zou zijn om bij De Sport- en Spel BSO van De KoningsBeer te kunnen werken heb ik de stap genomen.
Dit jaar mijn diploma gehaald, Sport- en bewegingsleider, en vanaf a.s. maandag 5 september zullen jullie mij gaan zien op maandag, dinsdag en donderdagmiddag op de BSO. Ik heb er super veel zin in om met de kinderen buiten te gaan sporten en bewegen en mocht het weer tegen zitten binnen lekker aan de slag met timmeren, tafeltennissen,
air-hockey en nog veel meer andere leuke dingen.
Ik zie jullie snel bij de BSO.

Veel groetjes Dennis


Dennis wordt door pedagogisch medewerksters ondersteund die werkzaam zijn op onze locatie in Riel. 

Stagiaires:

Stagiaires:
Locatie Riel; Sanne en Karlijn
Locatie BSO Riel; Lucas
Locatie Gilze; Isa en Eline