Het Team

Marlies de Beer, eigenaresse

Ik zal mezelf even voorstellen; ik ben Marlies de Beer, getrouwd met Bjorn de Beer en mama van 3 kinderen. Samen met Vanessa ben ik eigenaar van de Koningsbeer. Ik ben voornamelijk achter de schermen aan het werken om de Koningsbeer te laten draaien waar Vanessa het operationele werk op de vloer uitvoert.

Even een kort stukje geschiedenis; ik ben voor het begin van de
Koningsbeer (sept. 2011) jarenlang werkzaam geweest in de makelaardij, maar
door veranderingen in die markt en het krijgen van kinderen ontstond de
behoefte aan goede kinderopvang in Riel. Vandaar dat Vanessa en ik onze
krachten hebben gebundeld en we een kinderdagverblijf in Riel hebben
neergezet waar iedereen zich welkom en gehoord voelt. Daarnaast was ik
nauw betrokken bij de nieuwe school die in Riel is gevestigd, waar wij inmiddels vanaf oktober 2017 genieten van het mooie kindcentrum.

Mochten er vragen zijn dan sta ik daar altijd voor open!

Marlies


Vanessa Konings, eigenaresse

Ook ik zal me even voorstellen! Mijn naam is Vanessa Konings, ben 40 jaar oud, getrouwd met Dennis en de trotse moeder van 2 kinderen!

Jarenlang ben ik werkzaam geweest op de Kinderafdeling van de 2 verschillende ziekenhuizen in Tilburg, maar door de bezuinigingen in de zorg en hierdoor formatieplaatsen te veel, moest ik helaas de kinderzorg verlaten.

Aangezien mijn hart bij de kinderen lag en ik de volwassen zorg niet zag zitten ben ik de gastouderopvang in gegaan. Dit liep binnen een mum van tijd uit tot een volledige baan en geen plaatsen meer over. Het spontane idee om de Koningsbeer te beginnen kwam onverwacht, maar gewenst.

In combinatie met Marlies die vooral achter de schermen het reilen en zeilen op zich neemt, geeft voor mij de mooie taak om het personeel op de groepen te sturen en bij te staan om goede zorg voor jullie kindjes te geven. Hierdoor zul je mij dagelijks op de verschillende groepen aanwezig zien in Riel. Op maandag/vrijdag werk in op de locatie in Gilze.

Hopelijk brengen wij ons enthousiasme over en komen jullie kindjes graag spelen bij de Koningsbeer!


Nicole Spapen – van Hoek

Beste ouders,

Ik ben Nicole Spapen – van Hoek en ik kom uit Gilze. Ik ben getrouwd met Jos en ik ben trotste moeder van 2 kinderen; dochter Jitte (2013) en zoon Jurre (2015). Mijn man heeft nog een dochter, “grote zus” Jony (2003), die regelmatig gezellig bij ons is. Met ons gezin leuke dingen doen en gezelligheid met vrienden zijn een van mijn hobby’s.

Vanaf de start van de Koningsbeer (2011) zorg ik met veel plezier voor jullie kinderen. Wat het werken met kinderen leuk maakt is dat je dicht bij de ontwikkeling staat, ze ziet groeien en je ze daarin kan helpen en stimuleren. De overdracht en afspraken met ouders zijn heel belangrijk, zodat wij ons best kunnen doen om uw kinderen een beetje “thuis” te laten zijn bij ons.

Na jaren op de groep te hebben gewerkt, kreeg ik de kans wat meer achter de schermen mee te gaan regelen. Daar haal ik veel energie uit! Ik ben assistent – leidinggevende en beleidsmedewerkster. Ik zit veelal op kantoor. Maar val af en toe nog in op de groepen. 

Vanaf januari 2022 openen we een nieuwe vestiging in Gilze, waar ik dan veelal aanwezig zal zijn, ook kan je me tegen komen bij de BSO of het KDV in Riel. 

Heb je vragen, stel ze me gerust.

Tot ziens op één van de locaties van de Koningsbeer Locatie Riel

Helene Wouters

Hallo eventjes voorstellen.

Ik ben Helene Wouters, woon in Riel en ben getrouwd met Rob. We hebben twee kinderen, een dochter (Kim) en een zoon (Rens). Mijn hobby’s zijn wandelen en sporten bij de sportschool, een groepsles of cardio trainingen. Ik heb jaren in een kapsalon gewerkt, maar sinds ik kinderen heb ben ik daarmee gestopt.

De eerste jaren met mijn kinderen ben ik thuis geweest en heb ik erg genoten van de ontwikkeling en het groter worden van mijn kinderen. De omgang met kinderen beviel me zo goed dat ik van mijn hobby mijn beroep ben gaan maken. Ik ben de opleiding SPW 3 gaan doen, en ondertussen ben ik gaan werken in een kinderdagverblijf. Ik heb in de jaren voor ik bij de Koningsbeer begon 10 jaar in verschillende kinderdagverblijven gewerkt en ben ook zelfstandig gastouder geweest. Per 1 april 2012 werk ik bij de Koningsbeer. Dus tot snel en als je verder meer vragen hebt, dan kun je altijd bij mij terecht.

Ik werk op maandag en dinsdag bij de Troetelberen

Groetjes,
Helene


Monique van der Veeken

Hallo,

Ik ben Monique van der Veeken, ik woon in Goirle met mijn man en kinderen. Ik ben geboren in 1985. Vanaf augustus 2014 werk ik bij de Koningsbeer. Ik heb hiervoor 10 jaar op een kinderdagverblijf in Chaam gewerkt waar ik het ook altijd erg naar mijn zin had.

Ik hoop de kinderen hier een gevoel van welkom zijn te geven zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Ik hou van liedjes zingen, interactief voorlezen en de kinderen een fijne dag bezorgen. Ik werk op dinsdag en donderdag op de Teddyberen.

Tot snel ,

Groetjes Monique


Sophie Spapens

Hallo,

Mijn naam is Sophie Spapens, samen met mijn gezin woon ik in Gilze. 

Al 8 jaar werk ik met veel plezier in de kinderopvang. 
Tussentijds heb ik ook werkervaring opgedaan bij een zorgboerderij, daar heb ik kinderen individueel begeleid binnen het Autisme Spectrum Stoornis. 

Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder.
Graag wil ik kinderen begeleiden in ieders individuele ontwikkeling en daarbij geborgenheid en vertrouwen bieden.
Dat ieder kind vooral zichzelf mag zijn.

Mijn werkdagen zijn donderdag en vrijdag op de groep de Teddyberen.

Tot ziens bij De Koningsbeer! 


Claudia Stal

Hallo allemaal, 

Graag wil ik me even voorstellen: 

Mijn naam is Claudia Stal en ik kom uit Rijen. Ik ben moeder van een dochter uit 2004 en een zoon uit 2010.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met de kinderen en ga ik graag een avondje uit met vrienden. Ook sta ik graag in de keuken om een Indische rijsttafel te maken 

Ik heb al een aantal jaren ervaring in de kinderopvang . Ik ben er twee jaar even tussen uit geweest en heb gewerkt als store-manager bij kinderkledingwinkel Vingino. Erg leuk maar ik miste het intensieve contact met kinderen. 

Ik vind het heerlijk om kinderen te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Werken met kinderen is erg gezellig en geen dag is hetzelfde. Mijn belangrijkste taak vind ik er voor te zorgen dat jullie kinderen zich veilig voelen en een fijne dag hebben. 

Vanaf half juli 2017 ben ik gestart bij de Koningsbeer, ik werk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend op de Troetelberen en ik vind het ontzettend leuk. 

Groetjes Claudia


Vera Smulders


Beste ouders / verzorgers,

Mijn naam is Vera Smulders, 30 jaar en ik woon in Goirle. Sommige zullen mij al kennen, ik heb namelijk als gastouder in Riel gewerkt. Na bijna 6 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik per half juni 2018 aan de slag kan bij de Koningsbeer! Jullie zullen mij tegenkomen bij de Koningsberen en BSO. Ik vind het erg leuk dat ik op zo’n leuke locatie mag gaan werken, wat toch al een beetje vertrouwd voelt. Ik heb er heel veel zin in!

Groetjes Vera


Anne van Ginhoven

Hallo allemaal,

Ik ben Anne van Ginhoven en ik ben 38 jaar oud. Ik woon samen met mijn man Erik en mijn 2 zoontjes Fender (5) en Flint (2) in Goirle. Samen met z’n vieren leuke dingen doen daar geniet ik van. Ook lekker shoppen en op zijn tijd met vrienden een avondje stappen doe ik graag.

Ik werk nu ongeveer 13 jaar in de kinderopvang. Dit doe ik met veel plezier. Kinderen zijn erg open en eerlijk. Ze kennen nog geen schaamte en dat maakt het zo leuk en soms ook erg grappig. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig en op hun gemak voelen. Plezier maken staat bij mij bovenaan. Ik werk op dinsdag bij de Troetelberen 


Laura van Schelven

Beste ouders,

Mijn naam is Laura, ik ben 31 jaar en woon sinds 2017 met mijn vriend, zoontje Dex (2018) en dochtertje Lilly (2020) in Tilburg.

Voor ik hier kwam te wonen, heb ik 7 jaar in de kinderopvang gewerkt in mijn oude woonplaats. Na een verhuizing, zwangerschap en een baan in een andere branche, begon ik het werken als pedagogisch medewerker enorm te missen. En gelukkig mag ik sinds oktober 2018 het team van de Koningsbeer 3 dagen per week komen versterken!

Wat ik zo bijzonder vind is dat wij als pedagogisch medewerkers getuige zijn van de ontwikkeling die de kinderen (hier) doorlopen. Ik vind het dan ook erg belangrijk om te zien wat de kinderen nodig hebben en daarop in te spelen.

Vanaf januari 2022 volg ik de opleiding tot pedagogisch Coach.

Ik werk op dinsdag, donderdag en vrijdag op de Troetelberen.

Tot ziens op de groep! 


Imme Kruijsen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Imme Kruijsen. Ik heb mijn 2e en 3e leerjaar stage gelopen bij de Koningsbeer. Inmiddels heb ik mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 goed afgerond (juni 2020). Ik heb daarna even in de keuken gekeken van een ander KDV maar was opzoek naar meer vastigheid, ik ben heel blij dat ik vanaf oktober 2020 weer terug ben bij de Koningsbeer. Inmiddels heb ik een fulltime contract op de groep de Teddyberen. Ik ben er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. 

Naast het werken met kinderen doe ik aan sport en ga ik er graag op uit met vriendinnen. 

Groetjes Imme


Jolijn Dekker:

Hoi, ik ben Jolijn Dekker en ik woon in Goirle.

Ik heb voorheen stage gelopen bij de Koningsbeer en inmiddels mijn opleiding SPW-4 afgerond in 2019, daarna ben ik een tijdje Au-pair geweest bij een gezin in Frankrijk. September 2020 start ik met een nieuwe opleiding tot pedagogisch coach, het eerste jaar is veel theorie, 1 dag in de week ga ik naar school, daarnaast ben ik fulltime aan het werk op de groep de Koningsberen.

Kim Hitters

voorstelstukje volgt z.s.m

Niki van Laarhoven

Hallo allemaal,
Ik ben Niki van Laarhoven, en woon in Gilze.
In 2013 heb ik de opleiding onderwijsassistent afgerond.
Sinds mei 2016 werk ik in de kinderopvang. En vanaf december 2021 ben ik werkzaam bij de Koningsbeer. Ik zal voor nu zowel in Riel als in Gilze staan.
Werken met kinderen is mijn grote passie. Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf in een veilige omgeving, spelenderwijs en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.
In mijn vrije tijd ga ik graag leuke dingen doen met vrienden en familie, schminken, lezen en gitaar leren spelen.

Tot snel bij De Koningsbeer!

Yentl Oerlemans

voorstelstukje volgt z.s.mLocatie Gilze

Inge van der Velden – Vissenberg

Ik ben Inge van der Velden geboren 1987. Samen met mijn man Bram en 2 kinderen Maud (’15) en Thijs (’17) wonen wij in Gilze.
Ik ben al vanaf 2008 werkzaam in de kinderopvang de eerste jaren op een kdv en daarna voor mezelf als Gastouder

Na 8 jaar Gastouder te zijn geweest en de kinderen de leeftijd hebben dat ze naar school gaan was het tijd om weer buitens huis te gaan werken. Super tof natuurlijk om een nieuwe locatie van de KoningsBeer mee op te starten in Gilze.
Ik zal 3 dagen in de week ( Maandag, Dinsdag en Donderdag) op de groep “de Troetelberen” staan.

Heb er super veel zin in om er voor al de kindjes er elke dag een leuke dag van te maken.

Groetjes Inge

Anja Oomen


Hallo allemaal,

Mijn naam is Anja Oomen en ik kom uit Alphen. Ik heb mijn 2e en 3e leerjaar stage gelopen bij de Koningsbeer. Inmiddels heb ik mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 goed afgerond (juni 2020). Ik ben daarna blijven plakken als invaller met een korte tussenpauze waar ik heb gewerkt voor stichting Muzerij. Ik vind het erg leuk om weer terug te zijn bij de Koningsbeer. Sinds januari 2022 werk ik vast op de nieuwe locatie in Gilze. Ik sta fulltime op de peutergroep “de Koningsberen”.Locatie BSO

Hero Maas

Hallo allemaal,

Ik ben Hero Maas, 19 jaar en ik woon in Riel. 

Elke maandag, dinsdag en donderdag ga ik met de kinderen van de BSO sporten en leuke actieve activiteiten doen. Hiernaast ben ik al meerdere jaren actief als teamleider van het JVW in Goirle en ben ik al een aantal jaren actief als jeugdtrainer bij verschillende voetbalclubs.

Ik heb de opleiding sport en bewegen afgerond. 

Ik ga er elke dag een leuke, sportieve middag van maken met jullie kinderen!

Groetjes Hero 


Hero wordt op de BSO ondersteund door pedagogisch medewerksters. 

Stagiaires:

Inga van Nuenen, stagiaire Teddyberen

Mijn naam is Inga van Nuenen. Ik ben 24 jaar en woon in Goirle samen met mijn vriend Ralph. Ik studeer pedagogisch medewerker niveau 3 aan het Summa college in Eindhoven en zit op dit moment in mijn 2e leerjaar.

Ik kijk er ontzettend naar uit om stage te lopen bij de Koningsbeer. Ik zal van september 2021 tot juli 2022 op dinsdag en donderdag stage lopen op de Teddyberen. Dit wordt een hele leuke en leerzame periode.

Ik kijk er naar uit om veel leuke activiteiten en spelletjes te gaan doen met de kinderen en ze te ondersteunen daar waar elk kind het nodig heeft. Ik vind het stukje begeleiding, ondersteuning en tijd met de kinderen doorbrengen het allerleukst. Ik ben zelf erg geduldig, lief en vrolijk en heb daarom ook alle aandacht en tijd voor ieder kind. 

Met vriendelijke groet, 

Inga van Nuenen


Anne de Jongh, stagiaire Troetelberen

Mijn naam is Anne de Jongh en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Goirle samen met mijn ouders en hond. Mijn hobby’s zijn badmintonnen en kaarten maken. Ik volg de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 aan het ROC in tilburg. Ik zit nu in mijn 1e leerjaar en ga over naar mijn 2de leerjaar. Tot nu toe vind ik dit een hele leuke een leerzame opleiding. 

In de periode vanaf 9 September 2021 tot 15 Juli 2022 kom ik stage bij de koningsbeer lopen op de dagen donderdag en vrijdag. Ik kijk hier erg naar uit. Het lijkt mij heel leuk om met de kinderen een leuke activiteit te gaan doen en om ze nieuwe dingen te leren. Een kwaliteit van mij is dat ik heel rustig ben, ik heb vaak het overzicht over iets, ik ben altijd vrolijk en creatief.