Het Team

Het vaste team van de Koningsbeer (november 2019)Marlies de Beer

Ik zal mezelf even voorstellen; ik ben Marlies de Beer, getrouwd met Bjorn de Beer en mama van 3 kinderen. Samen met Vanessa ben ik eigenaar van de Koningsbeer. Ik ben voornamelijk achter de schermen aan het werken om de Koningsbeer te laten draaien waar Vanessa het operationele werk op de vloer uitvoert.

Even een kort stukje geschiedenis; ik ben voor het begin van de
Koningsbeer (sept. 2011) jarenlang werkzaam geweest in de makelaardij, maar
door veranderingen in die markt en het krijgen van kinderen ontstond de
behoefte aan goede kinderopvang in Riel. Vandaar dat Vanessa en ik onze
krachten hebben gebundeld en we een kinderdagverblijf in Riel hebben
neergezet waar iedereen zich welkom en gehoord voelt. Daarnaast was ik
nauw betrokken bij de nieuwe school die in Riel is gevestigd, waar wij inmiddels vanaf oktober 2017 genieten van het mooie kindcentrum.

Mochten er vragen zijn dan sta ik daar altijd voor open!

Marlies


Vanessa Konings


Ook ik zal me even voorstellen! Mijn naam is Vanessa Konings, ben 36 jaar oud, getrouwd met Dennis en de trotse moeder van 2 kinderen!

Jarenlang ben ik werkzaam geweest op de Kinderafdeling van de 2 verschillende ziekenhuizen in Tilburg, maar door de bezuinigingen in de zorg en hierdoor formatieplaatsen te veel, moest ik helaas de kinderzorg verlaten.

Aangezien mijn hart bij de kinderen lag en ik de volwassen zorg niet zag zitten ben ik de gastouderopvang in gegaan. Dit liep binnen een mum van tijd uit tot een volledige baan en geen plaatsen meer over. Het spontane idee om de Koningsbeer te beginnen kwam onverwacht, maar gewenst.

In combinatie met Marlies die vooral achter de schermen het reilen en zeilen op zich neemt, geeft voor mij de mooie taak om het personeel op de groepen te sturen en bij te staan om goede zorg voor jullie kindjes te geven. Hierdoor zul je mij dagelijks op de verschillende groepen aanwezig zien.

Hopelijk brengen wij ons enthousiasme over en komen jullie kindjes graag spelen bij de Koningsbeer!


Nicole Spapen – van Hoek

Beste ouders,

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Nicole Spapen – van Hoek en ik ben geboren in 1988. Samen met mijn ouders en 2 broertjes ben ik opgegroeid in Gilze. Daar woon ik nog steeds met heel veel plezier, samen met mijn man Jos en onze lieve kindjes; dochter Jitte (2013) en zoontje Jurre (2015). Mijn man heeft nog een dochter, “grote zus” Jony (2003), die regelmatig gezellig bij ons is. Met ons gezin leuke dingen doen, gezelligheid met vrienden en shoppen zijn een van mijn hobby’s.

Vanaf de start van de Koningsbeer (2011) zorg ik met veel plezier voor jullie kinderen. Vooral omdat je dicht bij de ontwikkeling staat, ze ziet groeien en je ze daarin kan helpen en stimuleren. De overdracht en afspraken met ouders zijn heel belangrijk, zodat wij ons best kunnen doen om uw kinderen een beetje “thuis” te laten zijn bij ons. 

Mijn werkdagen zijn dinsdag en donderdag. Ik ben assistent – leidinggevende en beleidsmedewerkster. Ik zit veelal op kantoor. Ook begeleid ik stagiaires en sta ik na schooltijd beide dagen op de BSO.

Heb je vragen, stel ze me gerust.

Tot ziens bij de Koningsbeer of de BSO


Helene Wouters

Hallo eventjes voorstellen.

Ik ben Helene Wouters, 50 jaar oud, woon in Riel en ben getrouwd met Rob. We hebben twee kinderen, een dochter (Kim) en een zoon (Rens). Mijn hobby’s zijn wandelen en sporten bij de sportschool, een groepsles of cardio trainingen. Ik heb jaren in een kapsalon gewerkt, maar sinds ik kinderen heb ben ik daarmee gestopt.

De eerste jaren met mijn kinderen ben ik thuis geweest en heb ik erg genoten van de ontwikkeling en het groter worden van mijn kinderen. De omgang met kinderen beviel me zo goed dat ik van mijn hobby mijn beroep ben gaan maken. Ik ben de opleiding SPW 3 gaan doen, en ondertussen ben ik gaan werken in een kinderdagverblijf. Ik heb de afgelopen 10 jaar in verschillende kinderdagverblijven gewerkt en ben ook zelfstandig gastouder geweest. En nu per 1 april 2012 bij de koningsbeer aan de slag. Ik heb er heel veel zin in en vind het erg leuk om jullie kinderen te leren kennen. Dus tot snel en als je verder meer vragen hebt, dan kun je altijd bij mij terecht.

Groetjes,
Helene

 


Monique van der Veeken

Hallo,

Ik ben Monique van der Veeken, ik woon in Goirle. Ik ben geboren in 1985 en moeder van twee kinderen. Vanaf augustus 2014 werk ik bij de koningsbeer. Ik heb hiervoor 10 jaar op een kinderdagverblijf in Chaam gewerkt waar ik het ook altijd erg naar mijn zin had.

Ik hoop de kinderen hier een gevoel van welkom zijn te geven zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Ik werk op dinsdag en donderdag op de Teddyberen.

Tot snel ,

Groetjes Monique


Sophie Spapens

Hallo,

Mijn naam is Sophie Spapens, samen met mijn gezinnetje woon ik in Gilze. 

Al 8 jaar werk ik met veel plezier in de kinderopvang. 
Tussentijds heb ik ook werkervaring opgedaan bij een zorgboerderij, daar heb ik kinderen individueel begeleid binnen het Autisme Spectrum Stoornis. 

Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder.
Graag wil ik kinderen begeleiden in ieders individuele ontwikkeling en daarbij geborgenheid en vertrouwen bieden.
Dat ieder kind vooral zichzelf mag zijn.

Mijn werkdagen zijn donderdag en vrijdag op de groep de Teddyberen.

Tot ziens bij De Koningsbeer! 


Claudia Stal

Hallo allemaal, 

Graag wil ik me even voorstellen: 

Mijn naam is Claudia Stal en ik kom uit Rijen. Ik ben moeder van een dochter uit 2004 en een zoon uit 2010.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met de kinderen en ga ik graag een avondje uit met vrienden. Ook sta ik graag in de keuken om een Indische rijsttafel te maken 

Ik heb al een aantal jaren ervaring in de kinderopvang . De afgelopen twee jaar ben ik er even tussen uit geweest en heb gewerkt als store-manager bij kinderkledingwinkel Vingino. Erg leuk maar ik miste het intensieve contact met kinderen. 

Ik vind het heerlijk om kinderen te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Werken met kinderen is erg gezellig en geen dag is hetzelfde. Mijn belangrijkste taak vind ik er voor te zorgen dat jullie kinderen zich veilig voelen en een fijne dag hebben. 

Vanaf half juli 2017 ben ik gestart bij de Koningsbeer, ik werk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend op de Troetelberen en ik vind het ontzettend leuk. 

Groetjes Claudia


Vera Smulders


Beste ouders / verzorgers,

Mijn naam is Vera Smulders, 28 jaar en ik woon in Goirle. Sommige zullen mij al kennen, ik heb namelijk als gastouder in Riel gewerkt. Na bijna 6 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik per half juni 2018 aan de slag kan bij de Koningsbeer! Jullie zullen mij tegenkomen bij de Koningsberen en BSO. Ik vind het erg leuk dat ik op zo’n leuke locatie mag gaan werken, wat toch al een beetje vertrouwd voelt. Ik heb er heel veel zin in!

Groetjes Vera


Anne van Ginhoven

Hallo allemaal,

Ik ben Anne van Ginhoven en ik ben 38 jaar oud. Ik woon samen met mijn man Erik en mijn 2 zoontjes Fender (5) en Flint (2) in Goirle. Samen met z’n vieren leuke dingen doen daar geniet ik van. Ook lekker shoppen en op zijn tijd met vrienden een avondje stappen doe ik graag.

Ik werk nu ongeveer 13 jaar in de kinderopvang. Dit doe ik met veel plezier. Kinderen zijn erg open en eerlijk. Ze kennen nog geen schaamte en dat maakt het zo leuk en soms ook erg grappig. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig en op hun gemak voelen. Plezier maken staat bij mij bovenaan. Ik werk op dinsdag bij de Troetelberen 


Floor Swinkels 

Hallo, ik ben Floor Swinkels, 40 jaar en moeder van Daan(13), Guus(10) en Joep(7). Ik ben al bijna 16 jaar gelukkig getrouwd met Roland Swinkels. Ik ben een echte Rielse ,maar ben een aantal jaren weg geweest en wonen nu al weer anderhalf jaar terug in Riel op de Heisteeg. Ik ben iemand die van gezelschap houd, van lekker koken met een goed glas wijn. Sinds dat we weer in Riel wonen heb ik ook weer mijn oude sport tennis op gepakt dus ben daar ook te vinden. Daarnaast ben ik meteen vrijwilligster geworden binnen de Joko een organisatie die zich inzet voor de jeugd van Riel.

Sinds dat ik mijn HBO opleiding SPH heb afgerond heb ik alleen maar gewerkt binnen Amarant met mensen met een verstandelijke beperking. Dit doe ik al bijna 20 jaar, vorig jaar ben ik gaan Flex werken, dit betekent dat ik geen vaste stek meer heb en dat ik op heel veel verschillende voorzieningen te vinden ben. Dit werk vind ik erg leuk, maar een nieuwe uitdaging kwam op mijn pad en wel bij de Koningsbeer. Ik ga per februari 2019 elke maandag aan de slag bij de Teddyberen, daarnaast ben ik pedagogisch coach bij de Koningsbeer.

Naast dit blijf ik mijn werk binnen Amarant ook volbrengen. Ik heb er erg veel zin in en ben iemand die van duidelijkheid en structuur houd, ik hoop jullie kinderen dit dan ook te kunnen bieden. Daarnaast houd ik ook van gezelligheid en vrolijkheid ,lijkt mij een mooie combi om met veel plezier voor de doelgroep iets moois te kunnen bieden.

Groetjes Floor Swinkels en tot snel


Daphne de Haan – van Leeuwen

Beste ouders/ verzorgers,

Graag stel ik me even aan jullie voor. Ik ben Daphne de Haan, 30 jaar oud en ik woon in Goirle. Ik ben getrouwd met Paul en samen hebben wij een zoon Tijn en dochter Saar. In onze vrije tijd gaan wij graag met ons gezin op pad, we houden van leuke uitjes en samen zijn met vrienden en familie.

Tot ik zelf moeder werd, heb ik met veel plezier in de kinderopvang gewerkt. De afgelopen jaren ben ik er even tussen uit geweest, maar wat miste ik het werken met de jongere kindjes! Ik ben dan ook blij dat ik vanaf medio april 2019 kom werken bij de Koningsbeer. Ik zal donderdag en vrijdag gaan werken bij de Troetelberen, waar ik met veel plezier en aandacht voor jullie kinderen zal zorgen. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen zich veilig voelen op de groep en wij er met zijn allen voor zorgen dat zij wanneer ze bij de Koningsbeer zijn, een hele fijne dag hebben.

Ik hoop jullie snel te zien!

Groetjes, Daphne


Laura van Schelven

Beste ouders,

Mijn naam is Laura, ik ben 29 jaar en woon sinds 2017 met mijn vriend, zoontje Dex (2018) en dochtertje Lilly (2020) in Tilburg.

Voor ik hier kwam te wonen, heb ik 7 jaar in de kinderopvang gewerkt in mijn oude woonplaats. Na een verhuizing, zwangerschap en een baan in een andere branche, begon ik het werken als pedagogisch medewerker enorm te missen. En gelukkig mag ik sinds oktober 2018 het team van de Koningsbeer 3 dagen per week komen versterken!

Wat ik zo bijzonder vind is dat wij als pedagogisch medewerkers getuige zijn van de ontwikkeling die de kinderen (hier) doorlopen. Ik vind het dan ook erg belangrijk om te zien wat de kinderen nodig hebben en daarop in te spelen.

Ik werk op dinsdag, woensdag en vrijdag op de Troetelberen.

Tot ziens op de groep! 


 

Imme Kruijsen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Imme Kruijsen. Ik heb mijn 2e en 3e leerjaar stage gelopen bij de Koningsbeer. Inmiddels heb ik mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 goed afgerond (juni 2020). Ik heb daarna even in de keuken gekeken van een ander KDV maar was opzoek naar meer vastigheid, ik ben heel blij dat ik vanaf oktober 2020 weer terug ben bij de Koningsbeer. Inmiddels heb ik een fulltime contract op de groep de Teddyberen. Ik ben er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. 

Naast het werken met kinderen doe ik aan sport en ga ik er graag op uit met vriendinnen. 

Groetjes Imme


Jolijn Dekker:

Hoi, ik ben Jolijn Dekker en ik woon in Goirle.

Ik heb voorheen stage gelopen bij de Koningsbeer en inmiddels mijn opleiding SPW-4 afgerond in 2019, daarna ben ik een tijdje Au-pair geweest bij een gezin in Frankrijk. September 2020 start ik met een nieuwe opleiding tot pedagogisch coach, het eerste jaar is veel theorie, 1 dag in de week ga ik naar school, daarnaast ben ik fulltime aan het werk op de groep de Koningsberen en sta ik op maandag op de VSO/BSO.


Anja Oomen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Anja Oomen en ik kom uit Alphen. Ik heb mijn 2e en 3e leerjaar stage gelopen bij de Koningsbeer. Inmiddels heb ik mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 goed afgerond (juni 2020). Ik ben daarna blijven plakken als invaller met een korte tussenpauze waar ik heb gewerkt voor stichting Muzerij. Ik vind het erg leuk om weer terug te zijn bij de Koningsbeer. Jullie komen mij tegen op alle groepen en op maandag sta ik vast op de BSO. 


Hero Maas (BSO)

Hallo allemaal,

Ik ben Hero Maas, 19 jaar en ik woon in Riel. 

Elke maandag, dinsdag en donderdag ga ik met de kinderen van de BSO sporten en leuke actieve activiteiten doen. Hiernaast ben ik al meerdere jaren actief als teamleider van het JVW in Goirle en ben ik al een aantal jaren actief als jeugdtrainer bij verschillende voetbalclubs.

Ik heb de opleiding sport en bewegen afgerond. 

Ik ga er elke dag een leuke, sportieve middag van maken met jullie kinderen!

Groetjes Hero Stagiaires:

Inga van Nuenen, stagiaire Teddyberen

Mijn naam is Inga van Nuenen. Ik ben 24 jaar en woon in Goirle samen met mijn vriend Ralph. Ik studeer pedagogisch medewerker niveau 3 aan het Summa college in Eindhoven en zit op dit moment in mijn 2e leerjaar.

Ik kijk er ontzettend naar uit om stage te lopen bij de Koningsbeer. Ik zal van september 2021 tot juli 2022 op dinsdag en donderdag stage lopen op de Teddyberen. Dit wordt een hele leuke en leerzame periode.

Ik kijk er naar uit om veel leuke activiteiten en spelletjes te gaan doen met de kinderen en ze te ondersteunen daar waar elk kind het nodig heeft. Ik vind het stukje begeleiding, ondersteuning en tijd met de kinderen doorbrengen het allerleukst. Ik ben zelf erg geduldig, lief en vrolijk en heb daarom ook alle aandacht en tijd voor ieder kind. 

Met vriendelijke groet, 

Inga van Nuenen


Anne de Jongh, stagiaire Troetelberen

Mijn naam is Anne de Jongh en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Goirle samen met mijn ouders en hond. Mijn hobby’s zijn badmintonnen en kaarten maken. Ik volg de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 aan het ROC in tilburg. Ik zit nu in mijn 1e leerjaar en ga over naar mijn 2de leerjaar. Tot nu toe vind ik dit een hele leuke een leerzame opleiding. 

In de periode vanaf 9 September 2021 tot 15 Juli 2022 kom ik stage bij de koningsbeer lopen op de dagen donderdag en vrijdag. Ik kijk hier erg naar uit. Het lijkt mij heel leuk om met de kinderen een leuke activiteit te gaan doen en om ze nieuwe dingen te leren. Een kwaliteit van mij is dat ik heel rustig ben, ik heb vaak het overzicht over iets, ik ben altijd vrolijk en creatief.