Kinderopvang

Kinderdagverblijf De Koningsbeer is gevestigd in het centrum van Riel. Het kinderdagverblijf bevindt zich in het zogenaamde Kindcentrum, wat inhoudt dat in het pand ook basisschool de Vonder is gevestigd. Via de ingang van het kinderdagverblijf aan de Bernardstraat heb je toegang tot de drie groepen van de Koningsbeer. Deze groepen zijn middels grote schuifpuien direct verbonden aan een ruime buitenspeelruimte voor de kinderen de bijna helemaal rondom de groepen loopt. Deze accommodatie is zeer geschikt voor kinderopvang aangezien er fijne, grote ruimtes zijn met veel lichtinval, die helemaal voor de kinderopvang gemaakt zijn. 


De Koningsbeer heeft 4 stamgroepen:

    1. Een stamgroep met kinderen van 0 tot ongeveer 2 jaar: De Troetelberen.
    2. Een stamgroep met max 16 kinderen van 2 – 4 jaar: De Teddyberen. 
    3. Een stamgroep met 8 t/m 16 kinderen van 2 – 4 jaar:  (kleinere groep met mogelijkheid tot uitbreiding door gebruik van de ronding) De Koningsberen.
    4. Voor Schoolse Opvang (VSO) en Buiten Schoolse Opvang (BSO) van 4 tot en met 12 jaar op locatie het Zandeind. 

    Ook verzorgd de Koningsbeer de Tussen Schoolse Opvang (TSO) in kindcentrum de Vonder

Onderstaand zijn de ruimtes te zien. De Koningsbeer is er trots op dat de kinderen in een vrolijk gekleurde, volledig aan hun behoeften aangepaste omgeving terecht kunnen.


 


Openingstijden Vormen dagopvang

 

Inschrijven KDV RielInschrijven BSO Riel Inschrijven KDV Gilze

 

De Koningsbeer is van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 18:30 uur geopend, 52 weken per jaar, m.u.v. vastgestelde vrije dagen.

Dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft:

Datum Openingstijden
1 Januari Gesloten
1e en 2e paasdag Gesloten
5 mei 1 x in de 5 jaar gesloten te starten met 2015
Koningsdag Gesloten
Hemelvaart en de vrijdag daarna Gesloten
1e en 2e pinksterdag Gesloten
5 Dec Tot 16:00uur geopend
Kerstavond (24 Dec) Tot 16:00uur geopend
1e en 2e kerstdag Gesloten
31 Dec Tot 16:00uur geopend

×

Bij de Koningsbeer wordt dagopvang geboden vanaf het moment dat het kind 10 weken oud is tot het moment dat hij/zij naar de basisschool gaat. Kinderopvang heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen: in een vroeg stadium leren kinderen al relaties op te bouwen en met andere kinderen om te gaan. De kinderen in de groep spelen samen, hebben samen plezier en leren van elkaar.

Kinderdagverblijf de Koningsbeer biedt de volgende vormen van kinderopvang aan:

Reguliere dagopvang
Een veel voorkomende vorm van opvang is de reguliere dagopvang. Kinderen van 0 – 4 jaar komen dan wekelijks op dezelfde dag/ ochtend/ middag naar het kinderdagverblijf.

Flexibele opvang
Wanneer een ouder geen vast rooster heeft (bijv. werken in de zorg) dan is flexibele opvang geschikt. Ouders geven dan dagen door dat kinderen wel/ niet komen naar de Koningsbeer, deze dagen kunnen wisselen per week. Op dit moment zijn alle flexibele plaatsen bezet.

Incidentele opvang
Het kan natuurlijk voorkomen dat er naast de gebruikelijke vaste dagen een extra dag opvang nodig is. Dit kan altijd worden aangevraagd bij de Koningsbeer. Wij bekijken dan of er nog plaats is op die dag. 

×