Sport en Spel BSO

 

De BSO-groep, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar met een maximum van 34 kinderen, (opgesplitst in 2 stamgroepen met kinderen van groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8) heeft een eigen ruimte. Per 3 september 2018 is de BSO gevestigd aan het Zandeind in Riel, in de blokhut van Manege ’t Zandeind. De buitenschoolse opvang is dus gevestigd op een andere locatie als de dagopvang. De buitenschoolse opvang is geopend voor opvang voor school, opvang na school en opvang tijdens alle schoolvakanties op maandag, dinsdag en donderdag.

De voorschoolse opvang is tijdens schoolweken dagelijks geopend van 7.00 – 8.30 uur. De Naschoolse opvang van 15.00 – 18.30 uur.

Tijdens de schoolvakanties is de buitenschoolse opvang geopend van 7.00 – 18.30 uur op dezelfde dagen als hierboven. 

In de schoolweken worden de kinderen in de gang naar de gymzaal opgevangen door medewerkers van de Koningsbeer en met de fiets (voorzien van felgekleurde hesjes) of bus / auto’s naar de BSO locatie gebracht. De kinderen worden van en naar school altijd begeleid door een medewerker van de Koningsbeer te herkennen aan de blauwe Koningsbeer jassen. Bij aankomst op de buitenschoolse opvang wordt er voor drinken en een tussendoortje gezorgd. Bij hele dagen opvang in de schoolvakanties zorgt De Koningsbeer voor fruit, een broodmaaltijd, drinken en tussendoortjes. 

Het inspectierapport staat onder het kopje informatie -> documenten. 

 

  De Huishoek.

  De creatieve en sport en spel kast.

Wij streven naar sportief en actief programma onder leiding van sportleraar Joris en één of twee pedagogisch medewerkster en eventueel een stagiaire. Dagelijks worden er (outdoor) activiteiten aangeboden of gaan we lekker ravotten in de bossen.

Op dinsdag en donderdag middag kunnen wij gebruik maken van de gymzaal in Kindcentrum de Vonder. Hier wordt dan een sportieve les gegeven met toestellen of in een leuke spel vorm. Als het mooi weer is kunnen we hiervan afwijken en iets actiefs aanbieden op het schoolplein in de pannakooi, buiten in de bossen, of het grasveld op onze locatie.

Ook op de locatie van de BSO is er voldoende gelegenheid om lekker buiten te spelen. We hebben verschillende hoeken op de BSO. Onder andere een huishoek, met een poppenhuis, kaptafel, verkleedkast en keukentje. Een bouwhoek, met mega grote blokken, een auto hoek, met mat, racebaan en garage. Maar ook een leeshoek met loungebank om lekker een (strip)verhaal te lezen of te chillen! Er zijn voldoende tafels aanwezig om lekker te knutselen of een spelletje te doen, te loomen of iets anders creatiefs. Kortom voor ieder wat wils..

Wij kunnen vanuit de blokhut makkelijk naar de bossen en ook de omgeving biedt talloze mogelijkheden om een lekker sportief programma aan te bieden.

Wij hebben een nieuwe bus!!

Vanaf maart 2020 hebben wij een nieuwe bus waarmee we 8 kindjes kunnen vervoeren. De bus wordt onder andere gebruikt voor de VSO/BSO maar daarnaast ook voor leuke en leerzame uitstapjes voor de andere kinderen. 

De documenten van de BSO kunt u inlezen onder het kopje informatie op deze website.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens kijken!
LRK nummer van de BSO: 166479391
 

Inschrijven BSO